Waarom staat mijn EU maat er niet bij?

Zoals je misschien al hebt gelezen is Pleaser een echt Amerikaans merk. Het produceert voornamelijk voor de binnenlandse markt in Amerika en de maatvoering is daarom geheel in US maten. Pleaser bestaat nu een jaar of 20 en in de loop van de tijd zijn ze meer en meer gaan verkopen in andere landen waaronder Nederland. Aan de basis maatvoering is echter nooit iets veranderd waardoor er eigenlijk geen goede EU maatvoering is. Een US maat is namelijk 1,25 EU maat. Hierdoor is een één op één size conversion eigenlijk niet mogelijk. Maar dit is helaas wel precies wat Pleaser heeft gedaan in zijn size conversion tabel. Als basis geldt overigens de US W maat (de vrouwen maat):

Voor de kleine maten is het verschil niet erg groot maar hoe groter de maat, hoe groter het verschil. Daarom hanteren we voor de grotere maten een iets andere conversion tabel. Zoals je ziet loopt hij voor de kleinere maten gelijk maar maakt hij bij de grotere maten soms een sprongetje.

 

Mocht jouw EU maat er niet bij zitten en vraag je je af welke maat je dan moet kiezen? Mail ons dan even via info@laarzenspecialist.nl We helpen je graag!